W I E   B E N   I K ?


Mijn naam is Odette Frijters. Ik ben keramiste van Atelier Odette op de Herengracht 110 in Leiden.


Als kind was ik al geïnteresseerd in tekenen en schilderen en gefascineerd door pottenbakken. Na een aantal teken- en schildercursussen te hebben gevolgd bestaat mijn oeuvre op dit moment uit meer dan 100 schilderijen. Toch het pottenbakken bleef op de achtergrond aanwezig en ik wilde steeds ruimtelijker werken en dat ging niet op het doek.


Vanaf 2004 heb ik me volledig gestort op het werken met klei. Eerst bij een plaatselijke keramist. Later, toen bleek dat ik meer wilde leren ben ik naar de SBB in Gouda gegaan. Na deze driejarige keramiekopleiding voor volwassenen heb ik het extra leerjaar draaien en handvormen gevolgd. Nog steeds volg ik cursussen bij bekende keramisten om andere benaderingen en nieuwe technieken te leren.


In mijn atelier verzorg ik cursussen en workshops Werken met Klei. Daarnaast  ben ik zelf veel bezig met het werken met klei en schilderen. Mocht je op zoek zijn naar een schilderij, vaas, beker, schaal, kom of een mooi keramisch kunstwerk voor in huis of bedrijf neem dan contact op met Atelier Odette, telefoonnummer: 06-41505963 of stuur een mail naar info@atelierodette.com. 


V O R M G E V I N G   I N   K L E I


““De inspiratie voor mijn keramiek komt uit de natuur of organische vormen die ik tegenkom als ik onderweg ben. Vormen die mij bijblijven wil ik samenvoegen tot een eigen beweging. De kracht van de beweging wil ik met klei vastleggen. Creëren met mijn eigen handen.


“Het werken met klei geeft mij de mogelijkheid om mijn objecten vast te leggen. Ik boetseer, draai, werk soms met diverse soorten klei om mijn objecten te vormen.”


Daarnaast is het voor mij een uitdaging dat een object aan iedere kant interessant is. De buitenkant is nooit hetzelfde als de binnenkant. Dit creëer ik door de beweging in het object, structuur of de kleur te veranderen. De dynamiek van het object staat op zichzelf en vormt daardoor één geheel.”

Terug naar hoofdpagina

Welkom.html